Úvod » Komentáře k zápasům » Komentáře k zápasům 2015/2016

H.O.V.N.A. - HC CODA Praha 1:9

publikováno 24.03.2016 (aktualizováno 31.03.2016)

30.3.2016 malá Sparta 21:45

Včerejší odveta s Hovnama se nesla v našem týmu s pocitem povinné výhry. Pokud jsme chtěli zabojovat o první příčku v ročníku a já věřím, že většina z nás ano, pak bylo nutné přivézt z fučíkárny dva body a co nejlepší skóre. Ještě 15 minut před zápasem jsme byli obě dvě mužstva v počtu tak na jedno volejbalové mužstvo, ale nakonec se asi konečně uvolnili silnice po odjezdu šéfkuchaře čínské restaurace v SAPA a dorazili i ostatní hráči, kteří přislíbili účast na předmětném zápase.

Soupeř i my jsme složili nakonec dvě pětky. My navíc ještě přidali skoro jednu celou lajnu do útoku a tak jsme mohli, alespoň jsem si to myslel, těžit během zápasu z více sil. Utkání začalo, když konečně sudího oblékly do pruhů a my jsme hned vlítli na domácí tým. Za chvíli byl zápas 2:0. To však neznamená, že by hovňáci nehráli. Lítali dopředu na dlouhé pasy, kdy jejich klasickou hrou dostávali do tlaku obě naše obranné řady. Útočník zatáhl puk za branku a přihrává 2. vlně dozadu, která nemá problém vystřelit. Kolikrát se tato situace opakovala za zápas, ani nejsem schopen spočítat. Zásadně proti této taktice soupeře byl Dan, který v brance zase čaroval jako pan Tau a kdyby ještě uměl létat na křídle letadel Českých Aerolinií, tak mu i věřím, že je i skutečným Tau v betonech bez buřinky. Místo paraple gólmanskou hokejku a na hlavu si ťukal asi jenom když jsem mu stál ve výhledu! Naše přední řady se těšily z efektivnosti a v polovině zápasu byl výsledek již 5:0, což mohlo pro nás znamenat pouze jedno. Neprohrát 6:5! Na střídačce jsme si řekli, že připravíme pro Dana první nulu v zápase v tomto ročníku a to bylo jak když si řekneme, že ho v tom vykoupeme ještě více než doposud. Z přečíslení v našem obranném pásmu soupeřem, pak dokázal jejich útočník zamířit pukem tak, že oholil mouše sedící ve vinglu v naší brance lýtka jak Mesárošový a vstřelil první a poslední gól jejich večerního vystoupení. Tím jsme ztratili svojí šanci na levný rum při dohokejné od Dana, uklidnili jsme hru a přestali jsme se snažit držet beton. Naše útočné řady opět zapojily zadní náhod přes Haldex spojku a vydaly se na polovinu soupeře dávat další góly. Gólman hovňáků musel mít opravdu nervy na pochodu, ale ustál to se ctí. Paťas góla v leže jak na střelnici při biatlonu, pak Bláža s Mlaďasem rozebrali brankáře až do šroubku a mnoho dalších chvilek v soupeřovic obranném pásmu nakonec přineslo kýženou výhru našeho týmu v celkovém součtu 9:1. Soupeř hrál celou dobu opravdu bojovně a rozhodně dokázal zahrozit, ale jeho přechod přes střední pásmo byl prakticky zúžen na nahrávky do breaku a hra dozadu byla asi jeho nejslabší včerejší stránkou. Když zabrali dopředu a ztratili puk, neměli moc šanci na naše útočníky, kteří přebírali puky na naší modré a hnali se běžně 2 na 1 nebo 3 na 1 k brance soupeře.

Výhra 9:1 nám přináší velké šance na celkové vítězství v letošním ročníku. Smečka zaváhala a opět ztratila dva body, tím se náš bodový součet i v případě naší prohry v posledním zápase posunul o dva body nad jejich maximálně možný dostupný bodový zisk. Postup do vyšší soutěže je tedy nyní zajištěn, pokud to neovlivní opět sekretariát soutěže. Druhý a poslední náš protivník v cestě za letošním titulem jsou Roosters. Před posledním kolem, které hrajeme tuto neděli na Nikolajce proti HYPO od 19:00, máme výhodu dvou bodů navíc a díky vysoké výhře nad hovňákama nyní i lepší skóre o 4 branky. V posledním kole nám stačí získat jeden bod za remízu a kohouti nás nedostihnou. Teoreticky můžeme i prohrát, ale pak naše prohra a případná výhra kohoutů pak musí vyjít pozitivně ve skóre pro nás. Vzájemné zápasy s Roosters nerozhodnou, protože máme vyrovnanou bilanci v této sezóně. Pomyslné jazýčky vah pak pro oba dva týmy paradoxně drží jeden tým a to HYPO, které hraje s námi i s Roosters poslední zápasy, které mají rozhodnout o celkovém vítězi letošního ročníku soutěže.

Vše je tedy v našich rukách. Ještě bych rád zmínil jedinou skvrnu na včerejším utkání. Náš vynikající obránce Milan si svojí neutuchající chutí hrát puk za každou cenu včera mrsknul vlastní hokejkou puk do brady a tím si přivodil malé, nepatrné „vnitřní“ zranění, které si vyžádalo ošetření na chirurgii. Tím hned po deseti minutách odstoupil ze zápasu a tak jsme byli nakonec rádi, že nás dorazilo tolik, že jsme dokázali tuto citelnou ztrátu nahradit. Doufám, že se Milana službu konající chirurg na pohotovosti nelekl, protože si mohl myslet, že Milan přijel z nějakého potápěčského kursu a zapomněl si sundat brýle. Jeho „soví“ výraz potápěče s opálenými lyžařskými brýlemi na červeném obličeji nás v šatně rozhodně velmi pobavil a naladil šatnu do správného předzápasového módu. Myslím, že „mašlička“ na bradě Milanovu výrazu rozhodně pomůže a získá si tím v zaměstnání dostatečný respekt! Pevně věřím, že se v neděli s Milanem zase uvidíme, jen mě mrzí, že jsem včera nestihl žádné autentické foto….

A ještě jedno malé dopnění, máme za sezónu nastřílených přesně 99 branek. Takže pokud se nám to podaří, tak ten, kdo dá první gól HC HYPO bude i autorem 100. branky sezóny. Co to v praxi znamená si dokáže každý alkoholik samostatně představit!!! Takže kdo z útočníků získá tuto jedinečnou možnost nám zakoupit Rum v akci? Nebo to necháme na Dana, když letos ještě nemá jako gólman nulu v zápase?

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

V diskuzi není zatím žádný příspěvek

Kategorie: hokej - lední

Návštěv: 23516
Dnes: 0
Online: 2

Naši sponzoři a partneři
  • AV Servis

Kalendář akcí

« 05 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Nejbližší akce



Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Astratex.cz - Svůdné spodní prádlo nejen pro vášnivé večery