Úvod » Komentáře k zápasům » Komentáře k zápasům 2015/2016

Profihokejka.cz - HC CODA Praha 11:4

publikováno 18.10.2015

17.10.2015 malá Sparta 19:00

Již při příjezdu na stadion jsem si nebyl jistý, jesli nás Toli poslal opravdu na zápas. Když se domlouvalo utkání, tak kontaktem byl rusky mluvící hráč. Vjíždím na parkoviště a první otázka hlídače byla, "jedete na koncert Alexandrovců"? To jsem ještě netušil jak blízko je pravdy, kluk jeden u závory stojící. Sestavu jsem doslova "lepil" ještě do konce pátečního večera. Nakonec se podařilo dát dohromady dvě pětky, kdy do beka musely i některé standardní opory z útoku. Při pohledu na střídačku sborné bylo jasné, že tentokráte soupeře asi neubruslíme. Na střídačce Hokejek seděli hráči ve dvou řadách jak v kině a při střídání si pravděpodobně ukazovali i místenky na lavičce. Průměrný věk jejich souboru byl cca 26 let. Prostě výborný protivník pro sobotní večírek, ke kterému nám z Tesla, T-mobile či jak se ta aréna sparťanů jmenuje, hráli Alexandrovci. Prostě se tento večer na "Fučíkárně" čeština slyšela opravdu pomálu. Soupeř vypadal na střídačce podstatně hrozivěji než na ledě, ale jednou větou lze říci, že zápas za ně zahrálo 5 lidí. Tři výborní hráči v poli z toho jeden obránce, výborný brankář a taky jejich sudí. Pán rozhodčí rozhodně nepatřil k rozhodčím, které deleguje management soutěže. Prostě dostal brusle, černé tepláky, helmu a dres s pruhy a rozhodčí byl na světě. Dokázal uznat gól i z poloviny hřiště, česky ani anglicky neřekl ani slovo a tak jakákoliv komunikace s touto figurou nebyla možná natož věcná. Skóre utkání otevřeli domácí a pak v rychlém sledu přidali další gól. První třetina se pak nesla v duchu našeho tlaku a chuti srovnat výsledek. Což se podařilo a první dějství končilo v zápisu 2:2. V druhé třetině pak zase sborná zabrala a rychle odskočila o dva góly. Tento vývoj se nám už nepodařilo zachytit a soupeř začal rozebírat naší obranu jako děcko lego v pokojíčku. Pohled na hru pak ale neodpovídal rozhodně výslednému skóre. Hráli jsme valnou většinu u soupeře v pásmu a Mlaďas s klukama dával svými kombinacemi ruským hlavám rozhodně pohulit. Bohužel vybral špatný model a jakoby branka Hokejek byla zakletá. Když se podařilo branku odčarovat, tak nastoupil jejich golman, který opravdu pochytal tak deset jasných tutovek. Góly si za náš tým rozdělil mezi sebou stejnou dávkou pro útok, tak pro obranu. Přéma opět nechal promluvit zase svojí "hromovou hůl" a vstřelil dva góly a jeden kotník u Martina. Ten ještě trochu pofňukával v šatně a chtěl slevu na led a pofoukat lýtko. Zápas se dohrál něco málo deset minut po limitu, protože jediné co Hokejky nekoupily sudímu, byly hodinky. Při odjezdu doplatit parkoviště 120 kaček za parkování, poslechnout si z okýnka přídavek "častušky" od Alexandrovců a šup na tři kyblíky do prasečáku. Když to spočátám, tak kluci od Hokejek mají sezónu tak o cca ř papírů dražší než ostatní jenom díky poplatkům za parkoviště. To už jsou fakt srdcaři!

Další utkání máme 25.10. na domácím ledě. Z drezů jsem vypral porážku a nyní doufám, že se sejdeme v lepší a větším složení než na výstavišti. Opravdu je vidět, že díky penězům, které management soutěže PLLH vybírá navíc ke startovnému, se výkonnost jednotlivých týmů v jednotlivých skupinách liší jako noc a den. Skupiny jsou složeny podle toho, jak dostane vedení soutěže do pokladny a né podle toho, co kdo a jak za minulou sezónu předvedl na ledě. Je to výsměch rekreačnímu sportování, které si navíc ještě všichni platíme ze svého (alespoň většina). Tohle je můj osobní názor, který nemá nic společného s HC CODA Praha. Argument "ať to teda nehraju", mě připomíná dobu před rokem 1989...... čest vaší práci soudruzi!

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

V diskuzi není zatím žádný příspěvek

Kategorie: hokej - lední

Návštěv: 23516
Dnes: 0
Online: 1

Naši sponzoři a partneři
  • AV Servis

Kalendář akcí

« 05 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Nejbližší akce



Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Astratex.cz - Svůdné spodní prádlo nejen pro vášnivé večery