Úvod » Komentáře k zápasům » Komentáře k zápasům 2014/2015

HC CODA Praha - HC Suchdol Sabres 2:2

publikováno 27.01.2015 (aktualizováno 02.02.2015)

1.2.2015 Nikolajka 20:00

Odveta se Šavlemi ze Suchdola začala oťukáváním z obou stran. Jak my, tak soupeři jsme chtěli šetřit hlavně síly, jelikož se nás dostavilo i přes poměrně příznivý čas utkání, málo na obě dvě střídačky. Soupeři, dle mého, chyběly hlavní opory mužstva a my jsme měli zase neúplnou obranu, což bylo poznat v průběhu zápasu i na bruslení. Přesto lze objektivně říci, že jsme měli ze hry více než soupeř, ale potence našich útočných řad byla tentokráte fakt na hranici neplodnosti. I přesto jsme otevřeli skóre my. Prvního gólu jsme se však dočkali až v druhém dějství, protože první třetinu se oba dva výborní gólmani rozhodli, že budou všem útočníkům lézt na nervy. V držení kotouče jsme určitě vyhráli, ale soupeř svými nebezpečnými breaky dokázal procházet přes střední pásmo jako nůž máslem a pak „zlobit“ v naší obranné třetině. Přesně tímto způsobem dokázal soupeř srovnat skóre na 1:1 ještě ve druhé třetině, kdy jsme ztratili v útočném pásmu puk a dvěma rychlými přihrávkami jejich nejlepší hráč 45 s dalším spoluhráčem eliminovali vliv naší hodně vysunuté obrany. Pak už stačilo 45-ce vybrat místo, kam Martinovi opět pukem zrušil možnost nákupu nápojů ostatním na dohokejné za letošní první bezbrankový zápas. Tak a bylo srovnáno. Ve třetí třetině opět pokračovalo obléhání branky Sabres s nulovým výsledkem. Rychlé změny pozic hráčů v útočné třetině, návrat dobře bruslícího Martina „kolínka“ Lindauera, který si zase asi s kolenem nějaký týden odpočine, nadělaly soupeři hodně starostí, ale výborný gólman a soupeř bránící vždy na tři hráče, nedovolili našim útočníkům konečně přidat branku v náš prospěch. Naopak při špatné rozehrávce v naší vlastní třetině se ke kotouči dostává útočník soupeře a po závaru u naší branky několik minut před koncem, skóruje a dostává Sabres do vedení na 2:1. Zhruba 5 minut do konce doby, kdy na led vjíždí bůh Nikolajky, ledař s rolbou, za kterou by se nestyděl ani Jan Žižka v rámci svých vozových hradeb, jsme zapojili poslední síly, které ještě v sobě devět statečných mělo. Soupeř nyní skutečně bránil v pěti a snažil se vyvarovat chyb, aby našim hráčům neumožnil přečíslení v jejich obranné třetině. V zásadě však byl proti opět 2. útok, který opravdu v poslední chvíli zařídil Codě jeden bod za remízu, kdy Kuba svojí důsledností u branky dokázal překonat brankáře Šavlí. Následně se otevřela dvířka nebeské brány a šup už se po ledě válela rolba…

Jednoznačně lze říci, že jsme doslova ztratili bod. Na druhou stranu a se zpětným pohledem na historické výsledky se Sabres máme vzájemná utkání hodně vyrovnaná.

Utkání se sehrálo v pohodě a klidu, k čemuž přispěla nejen kázeň hráčů obou týmů, ale i kvalita rozhodčího. I přes svůj handicap, samozřejmě myslím tu ruku a nic jiného, dokázal udržet zápas v rytmu. I přes vyloučení, která byla někdy záhadou pro samotné hráče, zejména pak pro našeho útočníka, který ještě v šatně hledal příčinu svého trestu, bylo utkání sehráno bez záludných ataků a dohrávání přesně v duchu PLLH soutěže.

Nyní máme středeční noční utkání s Pantery v Letňanech. Po zaváhání Auto Kunratice s vedoucím týmem, máme možnost se udržet na shodném počtu bodů jako 2. tým a tím dál bojovat o případný postup do vyšší skupiny. Pro nás navíc hovoří ještě zápas k dobru a také to, že prvnímu týmu se budou v konečném součtu odečítat dva body a zápas za výhru s odstoupivším mužstvem Sklenářství Vaňásek.

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

V diskuzi není zatím žádný příspěvek

Kategorie: hokej - lední

Návštěv: 23516
Dnes: 0
Online: 2

Naši sponzoři a partneři
  • AV Servis

Kalendář akcí

« 05 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Nejbližší akce
Astratex.cz - Svůdné spodní prádlo nejen pro vášnivé večery


Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Astratex.cz - Svůdné spodní prádlo nejen pro vášnivé večery