Úvod » Ze života týmu

Shrnutí letošní kempu v Pelhřimově

publikováno 18.08.2014

16.-17.8.2014

Jak zhodnotit poslední týmový kemp v Pelhřimově? Myslím, že nakonec předčil všechna očekávání a to po všech stránkách programu, připraveným vedením týmu. Sešli jsme se kolem 11 dopoledne v sobotu, kdy následovalo první setkání s ledem po přestávce, Pro řadu z nás to mohlo být zároveň i setkání poslední, jelikož chvílemi jsem měl pocit, že hledám plíce někde mimo svojí tělesnou schránku. Po klasických cvičeních, která prezident zhodnotil, že jsme zapomněli i to, co jsme v životě ještě neuměli, jsme se jali hrát „hokej“ na dvě kasy. První měření sil Černí X Červení proběhlo poměrně v klidu a největší zákeřností měření sil byl silně podhuštěný puk, který chvílemi byl tak rychlý, že ho nedostihli ani nejrychlejší z nás. Druhá věc, která významně promluvila do hry, bylo posunutí modrých čar obranných pásem více ke středové čáře. Z počátku se to jevilo jako výhra pro práci týmu v útočném pásmu na větším prostoru, ale po čase jsme zjistili, že obránci nedostřelí k brance, případně na své polovině musejí pro vyhození puku vyvinout takovou sílu, že pak viditelně dříve umdlévají a odchází střídat. Neméně jináč na tom byly i útočné řady. Věrni své tradici zůstávat i při obranných povinnostech na modré soupeře, řada z nich zahálela již dva až tři metry dávno v území „nepřítele“. Což výrazně komplikovalo rozehrávku a tak se při rozehrávce museli využít i hráči soupeře, kdy nahozený puk obráncem dopředu sebral soupeř a toho následně mohl dobruslit vlastní útočník a pokusit se mu puk odebrat. Je to nevšední taktika, ale přináší i své ovoce, jelikož při tomto zpětném pohybu ke své brance nepozorný útočník vyjede z offsidu a tak se konečně i sám dostává do hry. Utkání skončilo, dle některých, remízou, ale podle zápisu, kterým jsem osobně kontroloval, vyhráli ti lepší. Dáme pak kvízovou otázku, kdo to byl, ok?

K druhému tréninkovému utkání jsme nastoupili ještě tentýž večer od půl šesté s Počáteckými, v posledních letech pravidelnými účastníky i turnaje Coda CUP. Celé utkání se neslo v duchu fair play a tak jsme ušetřili i za rozhodčího, který by nám hru stejně asi spíš kazil, než rozhodoval. Dlouho se hrálo bez branek. Myslím vstřelených gólů, pro ty méně pozorné. Je jasné, že brankáři si nepostávali na hřišti jen tak v prázdném brankovišti bez sítě za sebou. Utkání bylo opět vizitkou obranných řad, kdy jsme dokázali soupeři darovat pouze dva góly. I útočníci se blýskli skvělou hrou a tak utkání skončilo, dle mého výsledkem, který si nakonec nikdo dle poměrně velkého počtu vstřelených gólů ani nepamatoval.

Večerní setkání hráčů k taktické poradě v místní restauraci rozhodlo o několika dalších krocích týkajících se týmu obecně pro nadcházející sezónu, ale to je předmětem jiného článku (můžete se dočíst v sekci Aktuality). Hlavním programem večera byla návštěva pivního dne v místním pivovaru Poutník. Nádherné prostředí plné romantických zákoutí s Johnny Service pisoáry. Nádherně nazvučená hudba a songy z celého světa, hrané kapelou tisíce tváří a oděvů, nám dávaly tušit, že večer bude zcela určitě hodnotným kulturním zážitkem. Taky byl! Poměrně klidné rozbory dvou přípravných utkání a pohodu mírně narušil Bóna první rundou „Rumu v akci“ pro všechny tři lajny. To mělo za následek další kolečka, která rozhodně nepřidávala klid do našich nohou. Sestavu levných lihovin pak zakončil Blažena svými chovnými koni v trávě, kteří pro jistotu nabrali dvojitého objemu než předešlé rumové vánice. Když už usnul i zvukař, rozhodli se někteří z nás, že předčasně uklidí zahradní nábytek umístěný pořadateli pod stanem a tzv. jedním tahem dokázali sbalit i tři stoly s lavicemi najednou. S ohledem na moderní pojetí hokeje nezůstávají naši hráči pozadu ani v kultuře. Celosvětovou vlnu selfie (selfíčko dále již jen hovorově) jsme podpořili sami několika vydařenými snímky, které se bohužel ve valné většině nedají moc prezentovat ani doma, natož na sociálních sítích. K nahlédnutí budou osobně v telefonech účastníků kempu. Po strasti plném návratu na ubikace jsme si loupli ještě malý turnájek ve stolním fotbálku, kdy byl nejlepší hráčem vyhlášen Bóna, který se každému utkání věnoval doslova naplno a svojí taktiku a „postoj“ ke hře prakticky neměnil po celou dobu turnaje. Večírek jsme zakončili uložením hráčů do předem připravených pozic, prohlédli ještě jednou fotky a ve snech se již připravovali na vybruslení v neděli.

V půl jedenácté v neděli jsme nastoupili na led k dopolednímu vybruslení. Je pravda, že někdo nastoupil později, někdo vůbec a někdo sice nastoupil, ale vůbec o tom nevěděl. Nakonec jsme získali i přízeň Bóny, který dorazil na poslední půlhoďku a mohlo se začít hrát na dvě branky. Tentokráte ze hry měli více Červení a dlouho dokázali udržet čisté konto. Bohužel to nedokázal udržet jejich brankář a tak po krátkém odložení části vnitřní výstroje na střídačce odložil i zábrany v brance a dovolil skórovat zlepšujícímu se týmu Černých. Dlužno podotknout, že velkou měrou k tomu přispěl Tolinátorek, který se snažil bruslit opravdu s velikým respektem k věku jeho protihráčů. Nakonec jsme dobruslili již bez dalších ztrát, možná až kolínko prezidenta a rozešli se k zaslouženému odpočinku do šatny, kde některé hráče, kteří to opravdu potřebovali, čekala masáž od slečny Králíčkové.

Pevně věřím, že další soustředění proběhne v podobném duchu a přidají si i ti, kteří letos z různých příčin nemohli. Padla i myšlenka, že se na soutěž vykašleme a budeme dělat soustředění 4x do roka. Obávám se, že to by asi nedaly naše ledviny a játra. Všem bezva sezónu a pevně věřím, že zahájení sezóny soustředěním nebylo hned u jejím ukončením…..

 

Něco málo ke shlédnutí, ať nežeru ZDE

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

V diskuzi není zatím žádný příspěvek

Kategorie: hokej - lední

Návštěv: 23516
Dnes: 0
Online: 1

Naši sponzoři a partneři
  • AV Servis

Kalendář akcí

« 05 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Nejbližší akce
Astratex.cz - Svůdné spodní prádlo nejen pro vášnivé večery


Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Panska moda na Zoot.cz